SODELOVANE NA DOGODKU: PODJETNIŠKI IZZIV ZA MLADE

  • DOMOV
  • Novice
  • SODELOVANE NA DOGODKU: PODJETNIŠKI IZZIV ZA MLADE

V ćetrtek, 22. februarja smo sodelovali na dogodku Podjetniški izziv za mlade v organizaciji ZRS Bistra Ptuj in podpori Mestna občina Ptuj in Manager kluba Ptuj. Naše barve je zastopal naš član Tilen Mrgole, ki je v uvodnem govoru nagovoril zbrane, pohvalil organizatorja in poudaril pomembnost podjetništva.

Na dogodku so mladi predstavili svoje podjetniške ideje, ki so jih skozi šolsko leto razvijali skupaj z mentorji iz ZRS Bistra Ptuj in s pomočjo učiteljev. Svoje ideje je predstavilo 9 ekip.

Mladi so ponovno dokazali, da znajo razmišljati podjetniško, da znajo s pomočjo mentorjev svoje ideje in rešitve pripraviti v obliki poslovnih modelov. Podjetniški izziv za mlade je odlična priložnost za urjenje v podjetniškem razmišljanju, preoblikovanju zamisli v rešitve ter jasni predstavitvi teh rešitev, ki poteka javno, pred velikim številom poslušalcev. Letos je bilo le-teh več kot 250, s čimer smo ponovno dokazali, da je zanimanje mladih za te vsebine zelo veliko.

Strokovno komisijo na letošnjem izzivu za mlade so sestavljali Jan Skok (Saša inkubator Velenje), Gorazd Orešek (SPIRIT), Polona Kukovec Lakota (RRC Ormož), Tilen Mrgole (Manager klub Ptuj) in mag. Mirjana Nenad (ZRS Bistra Ptuj). Komisija je naloge ocenjevala po treh kriterijih, in sicer inovativnost, poslovnost in nastop.

Po končanih predstavitvah so bili sešteti rezultati komisije, glasovala je tudi publika. Rezultati so sledeči:

1. mesto po mnenju publike: ZEKO, OŠ Ormož

1. mesto po mnenju strokovne komisije: Učitek, OŠ Olge Meglič

2. mesto po mnenju strokovne komisije: Music holder, ŠETK

3. mesto po mnenju strokovne komisije: ZEKO, OŠ Ormož

Leave A Comment