O nas

ZGODOVINA

Klub je kot oblika druženja gospodarstvenic in gospodarstvenikov ptujske občine nastal novembra 1991, in sicer zaradi potrebe po pridobivanju poslovnih informacij in izmenjavi mnenj o aktualnih gospodarskih, družbenih in političnih dogodkih. Ključni cilji delovanja kluba ostajajo vsa leta nespremenjeni, t. j. z aktivnim vključevanjem na različnih področjih v lokalnem okolju, regiji in državi pomagati vzpostavljati pogoje za hitrejši gospodarski in družbeni razvoj. V 30. letih delovanja smo se odzivali na aktualne dogodke doma in po svetu, sodelovali na različnih forumih, strokovnih posvetih, poslanskih večerih z ministricami in ministri Vlade Republike Slovenije, okroglih mizah s članicami in člani Strateškega sveta za gospodarstvo in uspešnimi gospodarstveniki iz Podravja, aktivno opozarjali na aktualno problematiko ptujskega in širšega gospodarstva ter ponujali odgovore na izzive prihodnosti. V teh letih smo predstavili številne uspešne podjetniške zgodbe in se povezovali z drugimi sorodnimi organizacijami, kot so Združenje manager Slovenije, Štajerska gospodarska zbornica in razvojna agencija ZRS Bistra. Organizirali smo številne izobraževalne dogodke, različne športne dejavnosti za zdravje in sodelovali na ostalih dogodkih družbeno-koristne ter humanitarne narave, kot so delovna akcija »Očistimo Ptuj«, vključevanje v programe Društva Sonček in sodelovanje pri projektu projekt Botrstvo – Vrnimo otrokom prihodnost. Enako pomembno kot strokovno udejstvovanje pa je vsa leta tudi neformalno druženje članic in članov na tradicionalnih piknikih s športnimi aktivnostmi ali na tradicionalnih večerih Dnevov in vina na Ptuju.

Zbornica na prvo mesto postavlja odgovorno zdravljenje z zdravili in skrb za zdravje ljudi. Ob strokovnosti zaposlenih in dostopnosti storitev mislimo na najšibkejše v družbi, težke bolnike in otroke ter na starejše, zato jim moramo omogočati dostop do zdravstva, vključno z zdravili.

PREDSEDNIKI MKP:

1991–1999            g. Ferdo Veingerl

2000–2002            g. Drago Vobner

2003–2012            g. Miran Senčar                                    

2013–2019            g. Marko Drobnič                

2020–2021            ga. Darja Potočnik Benčič                  

2021                       g. Miha Senčar                     

MKP

2003

Menjava generacij. Iz klasičnega se MKP preoblikuje v poslovni klub, ki v svoje vrste pritegne tudi direktorice in direktorje javnih zavodov, šol in sorodnih institucij. Zastavijo se jasni srednjeročni cilji, vezani na ključne spremembe v poslovnem okolju.
Klub zavzame aktivno vlogo pri pripravah na vstop Slovenije v Evropsko unijo in s tem povezanimi razvojnimi priložnostmi Mestne občine Ptuj.

2012

Regata Ptujčanka
Sodelovanje na regati preraste v tradicionalno. Z leti se oblikujejo motivirane ekipe, ki dosegajo zavidljive športne uspehe

2011

Praznovanje 20. obletnice MKP Aktivno sodelujemo pri uveljavitvi novega Zakona o skladnem regionalnem razvoju urpose of the business plan

2016

V klubu vzpostavimo program mentorstva
Sistem mentorstva je namenjen mladim podjetnicam in podjetnikom, ki lahko pomoč poiščejo pri uveljavljenih strokovnjakinjah in strokovnjakih na različnih strokovnih področjih. Mentorstvo temelji na povezovanju sinergij: entuziazma mladih z znanjem izkušenih managerjev.

2022

Praznovanje 30. obletnice MKP
1. zaposlitveni sejem na Ptuju Na sejmu, za katerega želimo, da preraste v tradicionalnega, smo gostili več kot deset najboljših slovenskih in tujih delodajalcev. Sejem je potekal pod sloganom: »Dobro službo najdete tudi doma.«, ker želimo mladim talentom in izkušenim iskalcem zaposlitve predstaviti možnosti za karierni razvoj ter zanimivo delo v domači regiji.

12. november 1991

ustanovni kongres MKP

2009

o MKP v času globalne finančne in gospodarske krize sodeluje na forumu Razvojne priložnosti štajerskega gospodarstva v času recesije in poda svoja stališča glede vloge ter vpliva Banke Slovenije na gospodarsko uspešnost regije v kriznem času.

2010

Prvič izberemo Najuspešnejše realizirane izvirne podjetniške ideje na Ptujskem. Natečaj preraste v tradicionalnega s ciljem spodbujanja ustvarjalnega podjetništva in predstavitve izvirnih, poslovno uspešnih idej širši javnosti. Prav tako spodbuja tudi dijake in študente, da se predstavijo z zanimivimi poslovnimi idejami.

2017

Prvič predstavimo projekt Marketinški klicaj!
Projekt preraste v tradicionalno predstavitev uspešnih posameznic in posameznikov, njihovih poslovnih zgodb in poti do uspeha.

2019

1. srečanje Združenja Manager in Manager kluba Ptuj
Dogodek preraste v tradicionalno predstavitev dobrih podjetniških praks in neformalno druženje.

2021

1. srečanje Združenja Manager in Manager kluba Ptuj
Dogodek preraste v tradicionalno predstavitev dobrih podjetniških praks in neformalno druženje.
BVB_3017 copy

KODEKS ETIKE

Kodeks etike MKP vsem članicam in članom kluba ponuja smernice glede etičnega odločanja, še posebej v primeru, ko se srečujemo z nasprotujočimi interesi deležnikov. Zavedamo se, da managerke in managerji s svojimi odločitvami ter načinom vodenja vplivamo na uspešnost trajnostnega razvoja podjetja, s čimer se neposredno dotikamo življenja in blaginje sodelavcev, kupcev, lastnikov, dobaviteljev, neposrednega in širšega okolja ter s tem tudi širše družbe. Ker se interesi različnih deležnikov pogosto razlikujejo, je pomembno, da se pri svojih ravnanjih in sprejemanju vsakodnevnih odločitev zavedamo daljnosežnosti svojih dejanj.