Manager Klub Ptuj .:. Rabelčja vas 15a .:. 2250 Ptuj
T: +386 2 7880 110 .:. E: info@mkp.si

Razglasitev zmagovalcev Najpodjetniške ideje 2017

Objave petek, 09 februar 2018

Manager klub Ptuj je v letu 2017 že petič razpisal izbor »Najpodjetniške ideje«. Sklepna prireditev z razglasitvijo zmagovalcev v vseh štirih kategorijah je bila v četrtek, 1. februarja v GH Primus na Ptuju, kjer so odkrili najboljše ideje in spodbudili podjetnost.

Z razpisom išče Manager klub Ptuj pogumne, raziskovalno usmerjene in inovativne posameznike, ekipe in podjetja, ki so s svojo idejo v zadnjih letih že uspeli, in to na domačem ali tujem trgu, ter imajo potencial za prodor na globalni trg. Želja je podpreti ideje, ki bodo v prihodnosti prinesle nove zaposlitve, podjetniško razmišljanje in dolgoročen uspeh. Na tretjem razpisu je klub vključil še dijake in študente, saj želi med mladimi spodbuditi podjetniško razmišljanje. Člani kluba mladim ponujajo ob promociji njihovih idej še mentorsko mrežo.

Razpis za izbor Najpodjetniške ideje je bil objavljen maja 2017 in je bil odprt do 15. decembra. Podjetja in posamezniki so kandidirali v štirih kategorijah: mikro in mala podjetja, srednja in velika podjetja, študenti in dijaki. V mesecu januarju je komisija opravila ocenjevanje, mladi so svoje ideje tudi predstavili. Na razpis je prispelo doslej največje število prijav, in sicer 7 s strani podjetij, 10 dijaških in 8 študentskih. Predsednica komisije, mag. Vlasta Stojak, je povedala, da je komisija ocenjevala podjetja po štirih kriterijih izvirnost in potencial ideje, pričakovani poslovni učinki ter odnos ideje do ljudi in okolja. Pri dijakih in študentih sta bila kriterija izbora izvirnost, ter izdelan poslovni načrt, iz katerega je razviden potencial in možnost realizacije ideje.

Predsednik Manager kluba Ptuj, Marko Drobnič je ob podelitvi poudaril: »Ideje so pomembne, saj generirajo inovacije, ki so za razvoj gospodarstva in njegovo konkurenčnost nepogrešljive. V Manager klubu Ptuj se zato s tem projektom in spodbujanjem podjetništva nasploh trudimo biti veliki umi. Hkrati so tudi mladi dokazali, da premorejo zanimive ideje, kar dokazuje številčnost in razdelanost idej, ki jih je prejela komisija natečaja. Naša naloga pa je, da prepoznamo njihov potencial in jih podpremo.

Župan Mestne občine Ptuj, Miran Senčar je ob tej priložnosti dodal: »Izbor Manager kluba Ptuj se mi zdi izjemno pomemben, saj podpira ideje, ki so osnova vsake podjetniške zgodbe. Videli smo tudi v Sloveniji v zadnjem času, da nobena ideja ni nenavadna, ni nora. Razmišljati je potrebno globalno, popolnoma drugače kot pred 20 leti, saj so priložnosti tudi tam, kjer si morda ne predstavljamo.«

V kategoriji dijaki je komisijo najbolj prepričala ideja Zlate pečke d.o.o., olje iz grozdnih pečk. Olje grozdnih pečk je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin in se lahko uspešno uporablja v kozmetiki, zdravstvu in kulinariki. Drugo mesto je osvojila ideja o Hotelu za male žvali, ki ga v Štajerski regiji ni. Izdelava in prodaja akrilnih akvarijev po meri je ideja, ki si je prislužila tretje mesto.

Študenti višje strokovne šole Ptuj so komisijo navdušili s Pametnim nakupovalnim vozičkom. Pametni nakupovalni voziček bi nemoteno, s pomočjo pametnih algoritmov sledil potrošniku znotraj trgovine in mu omogočal brezročno nakupovanje, polnjenje mobilne naprave in prevoz manjšega otroka. Uporabniku bi se na vgrajenem LCD prikazovalniku na sprednji strani vozička prikazovale aktualne ugodnosti v trgovini, lahko pa bi LCD služil animaciji otroka (risanke, igrice, učeče vsebine). Voziček bi deloval s pomočjo zapestnice, ki bi označila potrošnika, ki bi jo nosil. Ideja o Živi solati in zeliščih v lončkih, pridelano na ekološki način, ki bi jih nudili potrošnikom direktno iz pridelave, brez posrednikov, je komisij uvrstila na drugo mesto. Tretje uvrščena je poslovna ideja Fitnes Fit, to je individualiziran pristop k telesni vadbi z vadbo na domu.

Med malimi in mikro podjetji si je prvo mesto priborila ideja Sistem za varnostni pregled tovornih vozil, Termoskener podjetja Tenzor. Sistem za varnost in pregled tovornih vozil t.i. termoskener prinaša izboljšave na področju prometne varnosti. S sistemom zagotavljajo povečano stopnjo varnosti pri vožnji skozi predor saj izloča potencialno nevarna vozila iz prometa, preprečuje prometne nesreče, ki so posledica požarov zaradi pregretih delov vozila. Ideja podjetja Hiša daril d.o.o., ki je uvrščena na drugo mesto, je, da postane največja veriga darilnih trgovin v Sloveniji. V več raziskavah so ugotovili, da Slovenci radi kupujemo praktična darila in ta so jedro prodaje. Njihova posebnost je v tem, da imajo v verigi 22 trgovin že pripravljena aranžirana darila, nudijo pa tudi aranžiranje izbranih daril, tako kupec dobi vse na enem mestu. Tretje mesto v tej kategoriji pripada podjetju Ilkos d.o.o., ki je na tržišče postavil nov prestižni izdelek gel sveče, njihov razvojni produkt z izredno izboljšanimi zmožnostmi, ki ponujajo kvalitetnejše gorenje, intenzivnejše arome in sodoben dizajn, v katerega je odeto gel polnilo.

V kategoriji srednja in velika podjetja je komisija odločala le o prvem in drugem mestu. Drugo mesto so osvojile Javne službe Ptuj, d.o.o., z idejo Izdelava nagrobnih spomenikov iz domačih naravnih materialov Podjetje namerava proizvajati nagrobne spomenike iz naravnih materialov kot sta domači les in aluminij, ki ju bosta po željah naročnikov oblikovala priznana mojstra oblikovanja g. Matej Lenart in akademski kipar in slikar g. Tomaž Plavec. Gre za novost na tem področju in popolnoma nov pristop k izdelavi, uporabi in uvajanju izdelkov v uporabo ter spodbuja ustvarjalnost, inovativnost in sodelovanje različnih subjektov v lokalnem okolju. Prvo mesto med velikimi podjetji pripada TALUM d.d. Kidričevo, za idejo Kompaktiranje ogljikovih prahov. Podjetje je skupaj s partnerji, ki oskrbujejo jeklarne z raznimi ogljikovimi materiali za dezoksidacijo oz. naogljičevanje taline pred litjem, razvilo postopek za kompaktiranje (granuliranje oz. peletiranje) »odpadnih« grafitnih prahov, s čemer se delovanje t.i. dezoksidanta bistveno izboljša, saj se peleti pomešajo globlje v talino in delujejo dlje časa kot prah. Med vhodne materiale za izdelavo peletov uvrščajo še grafitne filtrske prahove iz čistilnih naprav in odpadne grafitne materiale iz različnih industrijskih panog, ki jih po ustrezni mehanski obdelavi dodajajo v recepturo briketov – jih v celoti reciklirajo. Podjetje je del postopka pri proizvodnji peletov tudi patentiralo.

Seznam dogodkov

Ni prihajajočih dogodkov!

Koledar dogodkov

pon tor sre čet pet sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Utrinki iz galerij

IMG_1840 [1024x768]
IMG_1840 [1024x768]
MKP Avstr mar 2013 (1 of 1)
MKP Avstr mar 2013 (1 of 1)
IMG_3940 [1024x768]
IMG_3940 [1024x768]
Medgeneracijski prenos podjetja
Medgeneracijski prenos podjetja
untitled (28 of 45)
untitled (28 of 45)
_DSC8080
_DSC8080
"Moja pot", predavanje ge. Petre Majdič
IMG_2878
IMG_2878
untitled (83 of 111)
untitled (83 of 111)
Medgeneracijski prenos podjetja
Medgeneracijski prenos podjetja
IMG_1832 [1024x768]
IMG_1832 [1024x768]
"Moja pot", predavanje ge. Petre Majdič
Uspešna podjetniška zgodba, Lumar IG d.o.o., Maribor
Uspešna podjetniška zgodba, Lumar IG d.o.o., Maribor
IMG_0793-2
IMG_0793-2
IMG_2884
IMG_2884
Predavanje: Davčni postopki
Predavanje: Davčni postopki
IMG_2872
IMG_2872
IMG_0769-2
IMG_0769-2
OM2009-12 037
OM2009-12 037
"Moja pot", predavanje ge. Petre Majdič

Prijava za člane MKP

Naročilo na e-obvestila

Za prejemanje e-obvestil MKP vpišite podatke (člani MKP so avtomatsko vključeni v sistem obveščanja):